Dünya'dan Genel

Pepsi Vegan mı?

Yazan TVD

Yaygın içecek Pepsi’nin Diet Pepsi versiyonu hakkında vegan mı değil mi sorularına verdiği “veganlara uygun değil” yanıtından sonra vegan olmayan bileşeni hakkında “ticari olarak hassas” bilgi diyerek bileşenin ne olduğu konusunda tüketicileri meraka sürükledi.

Yaygın içecek Pepsi’nin Diet Pepsi versiyonu hakkında vegan mı değil mi sorularına verdiği “veganlara uygun değil” yanıtından sonra vegan olmayan bileşeni hakkında “ticari olarak hassas” bilgi diyerek bileşenin ne olduğu konusunda tüketicileri meraka sürükledi.

Et veya süt ürünü olduğunu düşünülen bu “ticari olarak hassas” bileşen Diet Pepsi tüketmiş veganlar arasında endişe yarattı. Pepsi adına bir temsilci Metro ile yaptığı görüşmede, içeriğin ne olduğunu söylemeyi reddetti. İyi haber ise, normal Pepsi ve Pepsi Max’in vegan olduğunun onaylanması oldu.

 

Resmi açıklamada; Diet Pepsi’nin içeriğinin vegan diyetindekiler için uygun olmayan bileşenler taşıdığına ama vejetaryenler için uygun olduğu belirtildi.

Mirror UK de aynı bilgiyi almak için şirket ile temasa geçti. Pepsi’nin Birleşik Krallık üreticisi ve dağıtıcı Britvic de Diet Pepsi’nin vegan tüketicileri için uygun olmadığını; vegan olmayan “ticari olarak hassas” bileşenlerinin ne olduğunu bilmediklerini beyan etti.

 

Bazı araştırmalar karbonatlı içeceklerin bazı bölgelerde kullanımının yasak olduğu balık, sığır veya domuz jelatini içerdiğini gösterdi.

 

*Kaynak

Yazar Hakkında

TVD

Yorum Yap

8 + 3 =


Paylaşım