Dünya'dan

Et Üretiminin Küresel Isınmaya Etkisi İklim Değişikliği Konferansında Tartışıldı

Yazan TVD

Bu hafta Almanya’nın Bonn şehrinde 23.’sü düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Konferansı başlıyor. Bu konferansın amacı güncel iklim krizini ve kürel ısınmanın önüne geçilebilmesi için ülkelerin alacağı aksiyonları tartışmak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu hafta Almanya’nın Bonn şehrinde 23.’sü düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Konferansı başlıyor. Bu konferansın amacı güncel iklim krizini ve kürel ısınmanın önüne geçilebilmesi için ülkelerin alacağı aksiyonları tartışmak.

 

Diğer konu başlıkları arasında, uzun süredir tamamen gözardı edilmiş – Paris İklim Anlaşması’nda bile- bir konu tartışmaya açılıyor:  Hayvancılık.

Araştırmalara göre hayvancılık, bütün ulaşım endüstrisine nazaran daha fazla sera gazı salınımına sebep oluyor. Hayvancılık ayrıca Yağmur Ormanları da dahil olmak üzere çok büyük bir alandaki ormanların yok olmasındaki en büyük etken.

 

Amazon Yağmur Orman’ları, CO2 emilim ve oksijen üretim yeteneğinden dolayı uzun süredir dünyanın akciğerleri olarak tanımlanıyordu.

Katılımcılar pazartesi günü özellikle hayvancılığın etkilerini konuşmak için bir araya gelecek. Panel başkanlarından biri olan Cristina Tirado, bu konferansın hayvancılık üzerine adanmış olan ilk konferans olduğunu belirtiyor.

 

Daha önceki yazımızda da  belirttiğimiz gibi, hayvancılık ve de et tüketimi her açıdan dünyamızı tehdit etmeye devam ediyor. İklim Konferansı’nda ilk defa sera gazı salınımı gibi doğayı direkt olarak etkileyen sorunların en başında olan hayvancılığın tartışılacak olması kitlelerin bilinçlenmesinde yararlı bir başlangıç olacak.

 

Konferansın bilgilerine bu  adresten sahip olabilir ve de canlı olarak webcast’lerini izleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

TVD

Yorum Yap

5 + 2 =


Paylaşım